Wat gaat
er
gebeuren?

Integratieve therapie bestaat uit een paar fasen:

Intake

Gesprekken

Oudergesprek

Afsluiten

Begin

De therapie begint met een intake-gesprek. Tijdens dit gesprek kun je me vertellen waar je last van hebt en wat je graag zou willen veranderen. Je hebt bijvoorbeeld last van ADHD en zou graag willen dat er wat minder op je gemopperd zou hoeven worden. Misschien heb je het niet fijn op school omdat andere kinderen je pesten of je hebt last van een depressie en zou graag weer gezellig met vrienden op stap willen gaan. Als je jonger bent dan 8 dan zitten je ouders bij de intake, als je ouder bent mag je zelf weten of je wilt dat je ouders er bij zitten. In de intake worden er ook altijd een aantal dezelfde vragen gesteld bijvoorbeeld of je goed slaapt. Een intake duurt ongeveer een uur.

Hoe vaak moet ik komen?

Hoe vaak je naar de praktijk komt hangt af van wat je graag wil veranderen. Soms is dit 2x per week en soms maar 1x per maand. De gesprekken duren ongeveer een uur.

Oudergesprek

Na ongeveer 5 gesprekken vind er een oudergesprek plaats. Dit is een gesprek waarin ik met je ouders praat, als je boven de 8 bent mag je meedenken of je daar wel of niet bij wilt zitten. We hebben het er altijd van tevoren over wat ik met je ouders wil bespreken.

Afsluiting

Als je het gevoel hebt dat je bereikt hebt wat je wilde bereiken met de therapie gaan we de therapie afsluiten. Dit doen we altijd in overleg. En als je een half jaar later het gevoel hebt toch nog een keer te willen praten kan dat natuurlijk altijd.